ABB biedt een breed scala aan gerenoveerde robots. ABB heeft de grootste voorraad gebruikte robots en aanverwante apparatuur. Hun wereldwijde voorraad bevat honderden opgeknapte robots die ideaal zijn voor klanten die een bestaande installed base hebben en die, genoegen nemen met klassieke besturingstechnologie of een beperkt budget hebben. Alle gerenoveerde robots worden ondersteund met een volledige garantie van 12 maanden. Een ABB-gecertificeerde gereviseerde robot is een gebruikte robot die een strenge 152 punts reconditioneringscontrole heeft ondergaan, volgens de specificaties van de fabrikant. Alle robots zijn opnieuw gebouwd volgens de fabrieksspecificaties, gebruiken originele onderdelen en voldoen aan de nieuwe machinerichtlijn.

Premium robots

Officieel worden deze robots premium refurbished robots genoemd. ABB gebruikt tijdens dit speciale refurbishment-proces uitsluitend originele onderdelen. De voorwaarde die ABB aan dit refurbishment-proces stelt, is dat de robot er ‘als nieuw’ uitkomt. ABB zorgt voor een totale reconditioning van de bestaande robots. Dit betreft niet alleen de hardware, ze zorgen ook voor software-upgrades. Ze certificeren de robots verder volgens de meest recente specificaties en veiligheidstandaarden en met de volledige ABB-garantie.

Lease je refurbished robot bij RobWelding

Bedrijven kunnen deze refurbished robots ook leasen bij RobWelding. ‘Dan kost een robot helemaal niets meer’, aldus RobWelding-directeur Karel van Vlastuin glimlachend.

Lasspetterarm en toortsreiniging

Verder zijn bij deze gebruikte robots de nieuwste technieken toegepast. Hierdoor kunnen gebruikers bijvoorbeeld “lasspetterarm” lassen en gebruikmaken van het nieuwste toortsreinigingssysteem. Bij dit systeem reinigt een reinigingsveer het mondstuk, tevens bevat het systeem een lasdraadknipper en anti-spat spray. Daarnaast zijn de refurbished robots inclusief automatisch MIG/MAG-lassen en het gepatenteerde Bulls Eye. Deze Bulls Eye is een laserstraal om het TCP (Toorts Service Point) te controleren en automatisch bij te stellen.
Tot slot voegt RobWelding desgewenst aan deze robots een verstelbare, flexibele mal met de modernste Clamp-Rite-lasklemmen toe.

Snel leverbaar

Heeft u interesse in deze ‘als nieuw robots’? RobWelding heeft de refurbished robots op voorraad staan, zodat ze desgevraagd op korte termijn leverbaar zijn!

Lasrobot in 4 stappen!

Inventarisatie

Configuratie

Installatie

Optimalisatie

 • Inventarisatie

  Samen kijken we binnen uw huidige productieproces naar groeimogelijkheden, hierna kunnen wij u een offerte of maat aanbieden.

 • Configuratie

  Naar aanleiding van de offerte nemen we de mogelijkheden in detail met u door, de robot, programma's, mallen, work-flow et cetera.

 • Installatie

  RobWelding ontwikkelt, produceert en installeert de volledige installatie. Dit gaat altijd in overleg met de opdrachtgever. We kunnen de robot testen bij ons op locatie, zodat de robot bij u meteen kan gaan draaien.

 • Optimalisatie

  We blijven continue in contact over de mogelijkheden voor verdere optimalisatie. Ook verzorgd RobWelding training, service en onderhoud. Benieuwd naar de mogelijkheden?

  Neem contact op